Lehed

teisipäev, 27. oktoober 2009

Soomes koolitusel

Laupäeva varahommikul seadsime sammud sadamasse ning sõitsime Soome. Ühes autos mina Poppyga, Leelet Gretsiga ja Anne Rikaga ning teises autos Helena Baki ja Roxyga, Evi Geloga ning Anu ja Natalja koerteta.
Umbes 11.20 olime Turus ning lippasime ruttu platsile kuna olime juba natuke hiljaks jäänud. Koolitajaks oli Leena Välimäki, kes just paar nädalat tagasi sai SK MMil kolmanda koha. Leena koolitusel osalesin Poppyga ka juunis, kui ta Eestis käis.
Meie koertest osalesid esimesel päeval Poppy, Gelo, Grets ja Baki. Peale meie koerte oli veel 4 Soome koera.
Harjutasime ruutu, märki, püsivust erinevatest asenditest ja asendite vahetust. Tegime igast huvitavaid ja väga erinevaid harjutusi ning võistlusmänge. Kolme võistluse tulemusena jäid eestlased seekord ikka peale. Meil oli ka muidugi fännid, kes pidevalt utsitasid ja karjusid näpunäiteid, kuidas ikka kiiremini ja paremini mingit asja teha. Koolitus kestis 4 h ja see oli küll suht pikk aeg. Pani isegi imestama, et koerad nii kaua vastu pidasid.
Üks pilt Leeletist ja Gretsist.
Õhtul läksime Janita Leinosen trenni, millest võtsid osa Rika ja Roxy. Meie ülejäänud vaatasime ja üritasime midagi kõrva taha panna.
Ööseks maandusime sinna samasse lähedale ööbimiskohta, kus omastasime kolme toaga terve väikese maja alumise korruse. Väga mõnus koht oli. Peale meie ööbisid seal ka Soome agility kohtunikud, kes olid tulnud sinna igaaastasele agility kohtunike seminarile. Midagi, millest meie võime ainult unistada.

Pühapäeval kobisime kella 11ks jälle Leena trenni. Teise päeva teemaks olid erinevad toomised. Meie koertest osalesid Grets, Gelo ja Roxy. Soome koerad olid ka täiesti teised, kui esimesel päeval. Üks soome koertest oli VÕI klassi krants, kes oli 5 aastat tagasi kutsikana toodud Kohtla-Järve varjupaigast. Nii, et Eesti veredega koer.
Teine päev läks palju aeglasemalt (võibolla sellepärast, et me Poppyga ei osalenud) ja vihmasemalt, aga lõpuks sai läbi siiski. Ka need harjutused olid väga huvitavad ja kindlasti tasuvad järgiproovimist.
Peale trenni kobisime ruttu autodesse ning põrutasime Helsinki poole, et jõuda ruttu laevale. Kihutasime kohe nii kiiresti, et jõudsime üks laev varasema peale ning saime seega ka kiiremini koju.

Väga huvitav ja hariv nädalavahetus oli. Sain kohe palju uusi mõtteid ning harjutusi, mida võiks kodus koertega teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar