Lehed

laupäev, 13. märts 2010

TAKO talvekarika III etapp

Kohtunik Kaisa Poutanen (Soome)

Esimene kord AVA klassis.

Grupis lamamine- 7 p
Liikumine kõrval ilma rihmata- 9 p
Lamama minek liikumise pealt- 9 p
Juurdetulemine koos seismise peatusega-8 p
Seisma jäämine liikumise pealt-10 p
Eseme äratoomine- 9 p
Kaugjuhtimine-8 p
Tõkke ületamine-10 p
Üldmulje-9 p

Kokku 172 p, I järk ja II koht
TAKO Talvekarika üldkokkuvõttes 5. koht.

Mõnes mõttes olid minu ootused täiesti ületatud ja rohkemgi veel. Poppy tegi kõik võtted ära ning lisaboonusena tuli I järk :)
Mulle väga ei meeldinud see meeleolu. Ta oli suhteliselt häiritud. Ei tahtnud kontaktis korralikult olla. Ma arvan, et see on minu pingelisest ja närvilisest olekust põhjustatud. Trennides ma pole märganud, et ta selline oleks. Jah, alati ta ei ole päris õiges meeleolus, aga see võistluste värk on natuke teistsugune. Siiski ma olen rahul, et ta suudab teha ka sooritusi, siis kui ma kõrval närvitsen.
Nagu ka punktidest näha, siis tuleb vist ikka hakata püsilamamist harjutama. Juba teist võistlust järjest on see täiesti kohutav olnud. Ja ega ma pole midagi selle parandamiseks teinud ka veel.
Kõik punktid läksid maha puhtuse pealt. Paar ennetamist, paar korduskäsku. Kaks korda pidin andma lamamisel korduskäsu (erinevatel võtetel), sest ta lihtsalt kõõritas ringi ja ei pööranud tähelepanu mulle. Aga see läks selle meeleolu alla ja seda ma juba kurtsin. Üldiselt sellega ma olin arvestanud, sest sellel võistlusel ei olnud minu eesmärgiks teha võtteid puhtalt, vaid lihtsalt ära teha.

Mulle see kohtunik päris meeldis. Ta oli küll üllatavalt karm ning poolikuid punkte peaaegu ei jaganudki, vaid laksis igalt poolt terve punkti kohe maha. Aga kohtunik oli väga sõbralik ning vaba.

Ja muidugi. Tuleb tõdeda, et minu programm Kuidas 10 päevaga koer juurdetulekul peatuma õpetada! läks täiega asja ette. Poppy tegi suurepärase peatumise. Isegi kohtunik kiitis seda. Punktid läksid maha lõpuosast, kus ta alguses jäi must liiga kaugele istuma ja peale korduskäsku tuli ainult natuke lähemale. Aga see osa ei kuulunudki programmi.

1 kommentaar:

  1. Tublid olete! Palju õnne esimese I järgu puhul. Nüüd siis tean kuhu kiikan kui juurdetulekul peatuma õpetama hakkan :P

    VastaKustuta