Lehed

pühapäev, 20. juuni 2010

Soome 11-13.06

Reede
Hommikul kell 8 lahkus meie laev Tallinnast Helsinki poole. Meie seltskonnas olid koertest seekord: Poppy, Greta, Echo, Murra, Anny, Indie, Eddie, Fösti ja griffoon Keku.
Peale väikest osturetke Helsinki kesklinnas suundusime Orivesile, kus toimusid Soome austraalia karjakoerte SK meistrivõistlused.
Sellest võistlusest võtsid osa Poppy ja Echo. Algselt pidi ka Greta osalema, aga tal hakkas paar päeva varem jooksukas. Neljapäeva õhtul selgus, et me ei saagi Soomes AVA klassis võistelda, vaid peame ALG klassis osalema. Seda seetõttu, et Soome reeglite kohaselt peavad kõrgemates klassides osalejatel olema ka tulemus madalamates klassides. Erandina siis ainult EVÕI klass, mis on rahvusvaheline. Seega siis osalesid nii Echo kui Poppy ALG klassis.
Kohtunik: Marja Ala-Nikkola
Ligipääsetavus: 10
Grupis lamamine: 9
Liikumine kõrval rihmaga: 9
Liikumine kõrval ilma rihmata: 8
Lamama minek liikumise pealt: 10
Juurdetulemine: 10
Seisma jäämine liikumise pealt: 10
Tõkke ületamine 10
Üldmulje: 9,5
Kokku 186p ja I järk ja I koht
Soome austraalia karjakoerte SK meister 2010.


Kuna kõrgemates klassides austraalia karjakoeri polnud (kes puudus, kes jäi lihtsalt haigeks), siis sai Poppy ka uhke tiitli. Ja selle kinnituseks siis ilus karikas.
Ülihea meel oli mul selle üle, et Poppy lamas. Tema kõrval oli jälle tema jaoks kummaline koer, keda ta enne juba väga viltuselt vaatas, aga sellest hoolimata suutis ta ennast ületada ja lamada. Kõrvalkõnd oli suht jube, aga ilm oli vihmane ja märg ja tüdimus oli juba suur, nii et seda ma ei saa Poppyle väga pahaks panna. Ülejäänud oli ka enamvähem.





Echo sai oma esimese SK tulemuse: 114p ja III järk.
Õhtul maabusime ööbimiseks ühte mökkisse, mis sai meie kodus nende paari päeva jooksul.

Laupäev
Laupäeval oli teistel Orivesil rahvuslik näitus. Poppyt ma sinna kirja ei pannud.
Ilm on täiesti kohutav ning kohe peale ringi lõppu lippasime sealt minema. Oma päeva veetsime Tamperes poodides :)
Õhtul maabusime jälle oma mökkis ja seekord oli seal ka terve kari soomlasi. Peale prisket õhtusööki vaatasime, kuidas meie põhjanaabrid oma koeri treenivad ning proovisime midagi kõrva taha panna.
Kuna ilm oli tõesti terve päeva vihmane ja märg, siis koerad väga palju liikuda ei saanud. See andis tugevasti tunda järgmisel hommikul ja eriti Poppy poolt.

Pühapäev
Soome austraalia karjakoerte erinäitus.
Kohtunik: Alice Cowin, austraalia
Kirjeldus: Female, 15 months, blue speckled, compact, balanced, small light frame, backskull not broad enough, stop not definite, mussle is strong, long neck, strong back, bone not round, turned toes/feet out in front, deep chest, front & rear angulation balanced, but only moderate. Moves free & balanced.
Hinne: VH, NOO3



Peale erikat võtsime suuna Helsinkile, et seal võtta veel üks eine Subways ning siis suunduda laevale.

Pildid: Kätlin ja Andres

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar