Lehed

esmaspäev, 3. august 2009

Austraalia karjakoerte 6. kokkutulek


Sellel aastal toimus austraalia karjakoerte kokkutulek 1-2 augustil Viljandimaal, Võrtsjärve ääres, Vanasauna puhkekeskuses. See oli üks ütlemata tore koht.
Meie reis hakkas juba hommikul 9 ajal, kui Triin ja Leelet siia jõudsid ning me Poppyga ennast Triinu autosse pakkisime. Ja reis võiski alata. Enne Viljandisse jõudmist läksime läbi ka meie maakohast, kus sõime hommikusööki ja nautisime suvevihma. Selle peatuse suurem eesmärk oli peale pakkida ka Aussie. Jep, Aussiel oli seljataha jäänud 4 kaunist nädalat rohke söögiga ning nüüd ta on paari lisakilo võrra rikkam.
Aussie oli küll üllatunud, kui Pop, Echo ja Grets tema hoovile lahti lasti ja nad kohe möllama hakkasid, kuid suuremat tüli sellest ei sündinud, isegi siis kui Echo ta palli kohe ära lõhkus. Igastahes Aussie sai peale pakitud ja reis võis edasi minna.Hetkeks hüppasime läbi ka Viljandis Maksimarketis, et viimased toiduained võtta ning umbes kell 13 jõudisimegi Võrtsjärve äärde. Selleks ajaks oli muidugi sinna juba omajagu rahvast kogunenud.
Kõik inimesed said ära jaotatud ja asjad lahti pakitud ja supp ära maitstud ning oligi aeg hakata midagi kasulikku tegema.
Selleks ajaks oli kohale jõudnud ka Riina Pertens oma bordercollie ja springerspanjeliga. Riina näitas meile kuidas visata frisbeesid ja kuidas koerale õpetada nende püüdmist. Näitas ka oma koer peal paari trikki.
Peale seda olid muidugi kõik asjapulgad seda järgi proovimas. Miskipärast on ikka nii, et endal on palju raskem seda õigesti visata, kui koeral frisbeed püüda.
Peale frisbee loengut ja paari sahmakat vihma rääkis Riina meile ka kergelt koeramassaažist. Ja tuligi välja, et midagi keerulist seal ei ole, vaid lihtsalt kättevõtmise asi, mis kokkuvõttes on rahustav nii koerale kui ka omanikule.
Peale pikka istumist käisime jalgu sirutamas jalutades ja värskendasime ennast ujudes
ning õhtu lõppes grilli ja veiniga (või kuidas kellelgi).

Teise päeva hommik algas pudruga ning sellele järgnes meie soome külaliste loeng iseloomutestist. Soomest olid tulnud Aino ja Elli Kinnunen oma koerte Malla ja Katlaga.
Ainol on olemas kõikide soomes tehtud austraallaste iseloomutesti tulemused ning ta on neid ise analüüsinud ning teinud järeldusi.
Peale seda näitasid nad kuidas koertele asjade ja inimeste otsimist õpetada. Seda said ka kõik ise kohe proovida ning neile jagati näpunäiteid.
Kohe peale seda toimus meil väike võistlus, kus tuli aja peale ülesandeid täita. Ülesanded olid sellised lihtsad, millega kõik toime tulid, samuti või kasutada igasuguseid motiveerimise vahendeid. Ülesanneteks olid kõrval käimine, juurdetulemine, topsi alt toidu otsimine, mänguasja toomine, lamamine, istumine ja tõkke ületamine. Midagi ületamatut ei olnud ja kõik koerad said lõpuks ikka kõigega hakkama.
See võistlus kujunes meie perele ka väga edukaks, sest Aussie napsas 1. koha (nii uskumatu, kui see ka ei tundu) ajaga 45,09 sekundit
ja Poppy omandas 3. koha ajaga 51,49 sekundit.
Sinna vahele mahtus veel collie Missy, kes sai 2. koha.
Peale seda oligi kell juba nii palju, et tuli lõpetama hakata ning jagati välja veel diplomid kõige kõigematele austraalia karjakoertele. Aussie omandas tiitli: kõige väärikam karjakoer ning Poppy osutus kõige lärmakamaks karjakoeraks.

Ajad pakitud, asusime kodu poole teele.

Pildid napsatud Kärdilt, Margelt ja Leeletilt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar