Lehed

pühapäev, 28. märts 2010

Nädalavahetus Juha Korriga


Nädalavahetus sai veedetud külmas.. brr.. jääkülmas TAKO hallis. Aga selle eest oli tore.

Laupäeval oli mänguseminar ning pühapäeval instinktiseminar.
Minu jaoks oli pühapäev ilmselgelt laupäevast targem, aga ka mänguosas oli ühtteist kõrva taha panna. Laupäeval osalesin ka Poppyga ning sain teada, et mul peaks olema mängides tundlikumad käed. Ma olen sellega täitsa nõus.
Pühapäev oli kasulik. Teooria osa oli jälle natuke kordamist, aga päris mitu uut mõtet sai ka. Juha rääkis ka kutsikatestidest ning tõi näiteks ka ühe testi. Juurde rääkis ta kuidas neid on aastakümneid juba tehtud ning leitud, et nad siiski ei anna korralikku ülevaadet koerast ning on suhteliselt kasutud. Siiski soovitas ta neid teha.
Päris pikalt oli juttu premeerimisest. Erinevalt osadest koolitajatest rõhutas ta just, et koer peab alati teadma, mis preemia ta saab ja kust. Ehk siis ühe elemendi õpetamiseks peab alati kasutama ühte preemiat, et koer oskaks seda oodata. Ja ta peab selle saama ühtemoodi. Varieerub ainult aeg kuna ta saab ja siin kehtis ka Juha Korri puhul kasiinosüsteem, et vahest saab suurema pingutuse eest ja vahest väiksema. Selle kohapealt on Poppyga trennid küll mööda läinud, sest mina kasutan maiust ja palli ja nutsu ja mida iganes veel kordamööda ja vahest ka ühe võtte raames segamini. Nt kõrvalkõnnil anda alguses maiust ja lõpus mängu (nagu meie vahest teinud oleme) ei soovitanud ta üldse. Ma arvan, et seda mõtet täitsa tasub proovida.
Praktilises osas oli päris palju erinevaid koeri. Põhimõte oli ikka see, et koeri pole piisavalt premeeritud ning seetõttu nad kas kaotavad huvi või keevad üle. Korri ütles ka, et kui koer keeb üle- hakkab vinguma, hüppama, ette käima- siis see suuretõenäosusega on selles, et teda on vähe premeeritud. Ehk siis õigesti premeeritud koer teeb sooritust kõrge energiaga, aga rahulikult.
Praegu ei tule rohkem meelde.

4 kommentaari:

  1. Ma tegin Poppyst mänguseminaril ühe video ka, loodan, et ei pahanda :)))

    http://www.youtube.com/watch?v=qqgdY1RhF8Q

    VastaKustuta
  2. Videol pigem ikka Leelet ja ACD Greta ;)

    VastaKustuta
  3. Jep, videol on meie sõber Greta. Segadus võis tulla selles, et me omavoliliselt muutsime natuke koerte järjekorda. :P

    VastaKustuta